1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


Іван Тегза презентував книгу "Вовки в овечих шкурах"

alt26 лютого в читальному залі  пройшла презентація книги «Вовки в овечих шкурах» Івана Васильовича Тегзи - поета, художника, різьбяра та громадського діяча, а ще великого патріота України. Книга вийшла завдяки Обласному організаційно-методичному центру та Національній спілці краєзнавців України.

У публіцистичних статтях та віршах Іван Тегзи висвітлює гірку правду сучасного життя, показує, хто наш ворог і що треба з ним неухильно боротися. Твори утверджують добро, справедливість, зміцнюють віру в перемогу за майбутнє.alt

На захід прийшли ті, хто небайдужий до закарпатського письменства, а також, друзі, колеги та молодь.

На презентацію завітала дизайнера , яка розробила дизайн обкладинки книги Василина Куклишина. Василина розповіла, що з автором книги було легко співпрацювати і вона намагалася відгадати настрій автора, що і вдалося.

Іван Хланта доктор мистецтвознавства, кандидат філологічних наук, Заслужений діяч мистецтв України  зазначив, що Іван Тегза проявив свій талант в 64 роки. В кінці минулого року прийняли поета – публіциста до Всеукраїнського об’єднання письменників Бойківщини та вручив Подяку за участь в Обласному фестивалі коломийки  «Дзвінки перлини Верховини» (м. Івано - Франківськ).

Книга як і художнє полотно - передає емоції, відчуття - привітати з виходом нового видання прийшов і Член Національної Спілки художників України Василь Вовчок.

Привітати  з виходом нової книги прийшов заступник начальника навчальної частини  Микола Лошак, який розповів, що Іван Васильович – це людина, від якого можна почути мудрі слова і зарядитися життєвою енергією.

З вітальним словом виступив член Національної  спілки архітекторів України Петро Гайович, який поділився спогадами про роки, які пропрацювали разом.

altaltНа презентацію прийшли чимало студентів  спеціалізації «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» Ужгородського інституту культури і мистецтв, на чолі з методистом - викладачем Марією Стойкою. Викладачка бібліотечних дисциплін наголосила, що завдяки  бібліотечним працівникам книга продовжує свій шлях до читача.

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі