1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


РІЧНИЦЮ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ ВШАНОВУВАЛИ В УЖГОРОДСЬКІЙ МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ

alt33 рок тому, 26 квітня о першій годині 26 хвилин на Четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа, яка з острахом сколихнула всю планету.

     І сьогодні, напередодні цієї сумної події  в Ужгородській центральній міській бібліотеці  пройшла година - реквієм «Порожня зона, край мовчання…» . Бібліотекар читального залу  разом з студентами Ужгородського музичного коледжу ім. Д.Задора згадували  катастрофу 1986 року з болем і смутком.

      Пам'ятаючи про цю сторінку історії, ми разом  пригадали незабутній подвиг та героїзм пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Присутні переглянули  документальний  фільм про Чорнобиль, який  викликав у них сумні і болісні відчуття. Насамкінець заходу хвилиною мовчання  вшанували пам’ять тих, хто ціною життя та здоров’я ліквідовували наслідки аварії на ЧАЕС.alt

        Маючи таке багатство як книга, бібліотека просто не має права не приділяти уваги цій темі. Вшановуючи пам’ять тих, хто ціною свого життя та здоров’я ліквідовував наслідки Чорнобильської катастрофи в читальному залі представлена  книжкова виставка : «Чорнобиль – незгоєна рана України», на якій розміщені документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ.alt

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі