1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


"Зелене Купало з літа упало" інформаційна година до свята Івана Купала

altВ Ужгородській центральній міській бібліотеці з 4 липня  і на протязі тижня  діє тематична виставка під назвою : «Зелене Купало з літа упало» .

Як, ми вже знаємо, 7 липня відзначається Свято Івана Купала,  одне із найдавніших і найбільш улюблених в народі.

Це час найкоротших ночей і найдовших днів, коли життєві сили природи досягають свого апогею, а, за народними повір’ями, трави і квіти набирають найбільшої  чарівної сили. У цей день Іоанн Хреститель освятив воду та прогнав злі сили. Вірили, що вранці разом із першим сонячним променем в оселю зазирає добра доля. Вона не обходила і того, хто пірнав у теплу, оповиту чарівними туманами купальську воду або хоч умивався нею.

      В основі купальських обрядів лежать культи вогню, води і рослинності. Купальські вогні – це відгомін культу сонця, купальська вода – символ цілющої сили, папороть – символ щасливої долі, чудодійна роса забезпечувала красу і кохання, а купальське дерево – родючість та щастя. Свято Купала вирізняється особливою поетичністю та чарівністю. В ніч з 6 на 7 липня хлопці розпалювали багаття, через яке попарно перестрибували, а дівчата ще й пускали на воду віночки, завбачуючи своє майбутнє подружнє життя.alt

Запрошуємо відвідати книжково-ілюстративну виставку та ознайомитися з літературою про народні звичаї та обряди.

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі