1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


КНИГУ ПРО ВІЙНУ ПРЕЗЕНТУВАЛИ У МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ

alt16 березня  в Ужгородській міській бібліотеці пройшла презентація  книги Михайла Любара  «Лиса гора».  Це перша книга автора, яка вийшла друком. Книга, побачила світ у видавництві «Патент» у 2017 році.

В романі «Лиса гора» описані реальні події 1941-1944 років під час Другої світової війни із розповідей очевидців. Бої в тилу ворога на Вінниччині, будні партизанського загону, боротьба за визволення України від фашистських загарбників. Сюжет книги це і дружба тих, кого звела війна, це і кохання і зрада. Роман представлений для широкого кола читачів.

На заході була присутня начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді  Ольга Василиндра, яка привітала автора з виходом книги та наголосила на те, що молоде покоління має знати і поважати свою історію. Письменник , поділився спогадами, що надихнуло на написання цього роману, які цікаві історії виникали під час написання.

Особливо теплими і щирими словами про батька розповів син Віктор Любар. Саме батько виховав його в дусі патріотизму, любові до свого рідного краю.  alt Редактор видавництва «Патент», Тетяна Лазоренко розповіла ,що ця  книга є ще одною новинкою у книжковому світі нашого краю. Працівник читального залу Андріана Гузак підготовила відеоролик «Хроніка життя Михайла Любара», де в декількох хвилинах під музику саксофона відображене життя письменника. До цього заходу з музичним подарунком долучилися Ужгородське державне музичне училище ім.Д.Задора. Студент музичного училища Карл Прийдун виконав баладу (гітара)(кер.Шевченко М.М.) та Павло Ляховець музичні композиції (саксофон)(кер.Ухач О.М.).alt

 На свято завітали рідні, родичі, друзі  письменника, а також чимало гостей і тих, хто цікавиться літературними новинками. Слід зазначити, що студенти Ужгородського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ теж були присутні на заході.alt

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі