1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


«Відображення часу»

altВчора відбулося відкриття виставки графічних робіт молодого талановитого художника, переможця Всеукраїнського конкурсу з академічного рисунку
( м.Харків 2009 р.), викладача Закарпатського художнього інституту ім. А.Ерделі та коледжу мистецтв Василя Когутича.
Саме його називають одним із талантів закарпатського мистецтва .У своїй творчій діяльності це вже далеко не перша виставка митця. Його полотна бачили не тільки в галереях Закарпаття й України, але й за кордоном (Угорщина, Словаччина,Польща). Сьогодні на розсуд шанувальників мистецтва , вперше представляє свої роботи в Ужгородській центральній міській бібліотеці.
За словами Василя міська бібліотека була обрана не випадково,адже йому важлива реакція пересічних людей, та й у бібліотеку ходить молодь і їх треба привчати до мистецтва”
Представлена експозиція об’єднана трьома темами : «Жанрова композиція», «Портрет», «Фігури».
altПредставлені роботи яскраво відображають атмосферу, ідеї часу їх створення та щире захоплення автора пластично-образними пошуками. Його рисунки, акварелі чи живопис вільні, примхливі, а подеколи навіть й безладні і в них не помітиш мук творчості.
altГрафічні роботи наповненні легкістю,в деяких картинах відчувається незавершеність, даючи кожному самому доповнити або завершити сюжет у своїй уяві. 
На презентацію виставки прийшло багато гостей серед них і представники влади,студенти, друзі і шанувальники його творчості.
Євген Володимирович Бобров - начальник управління у справах культури,спорту,сім’ї та молоді наголосив, що йому дуже приємно,що саме такі, молоді, талановиті художники, незважаючи на нелегкий час несуть і розвивають мистецтво.
Щирими і теплими словами привітала митця викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв і просто шанувальниця його таланту Марія Петрівна Стойка. 
А музичним подарунком і доповненням презентації стала класична музика Баха у виконанні студентів Ужгородського державного музичного училища ім..Д.Задора.
Стиль роботи художника не залишить байдужим не тільки цінителей прекрасного, а й всіх, хто хоч раз побачить його роботи.
Виставка діятиме до 27 червня 2015 року. Вхід вільний.alt

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі