1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


«Чорнобиль ! Його забути не дозволяє майбутнє»

alt23 квітня в літературно-мистецькій вітальні Ужгородської ЦМБ, віддали шану тим, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії на атомній станції і тим, хто був змушений  залишити рідні домівки – евакуйованим та переселенцям із зони відчуження, усім тим, кого торкнулася чорним крилом ця страшна біда.
До 29-ої річниці  аварії на ЧАЕС в бібліотеці, відбувся вечір-реквієм.
1986 рік. У квітні сталося те, що катастрофічно відбилося на житті і здоров’ї мільйонів людей: стався вибух Чорнобильський АЕС. І ще багато років будемо ми відчувати, що це таке — А це — вісімнадцятикілометрова мертва зона, діти-інваліди, народжені після аварії, спотворена худоба, стронцій, що осідає з неба і по якому ступають люди, радіаційні овочі, фрукти і ще багато того, про що, людство не знало. Тепер зі словом «Чорнобиль» пов’язані сльози матерів, бліді обличчя дітей, черги в лікарнях і померлі від радіації люди.
 
altІз своїми  спогадами про ці страшні  події  поділивсь, ліквідатор аварії на ЧАЕС - Тарас Шаварін.
Минуло 29 років, а чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати людей: і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої, землі. Цей день не минув безслідно, він розплодив по світу багато трагедій; він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією. 
В читальній залі,  працівниками бібліотеки, було оформлено книжкову виставку «Над Чорнобилем журавлі летіли», яка користується великим попитом серед користувачів.

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі