1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


ПРАКТИЧНА МЕДІАГРАМОТНІСТЬ ДЛЯ СТУДЕНТІВ

altЩодня інформаційні джерела формують нашу свідомість через різноманітн ізасоби масової комунікації. Тривалий час нас переконували що,хто володієінформацією, той володіє світом. Але зараз,коли цифрові та інтерактивні технології комунікації стрімко увірвалися в наше життя,тепер інформацією володіють всі. Ми навіть скаржимося, що вона обрушується на нас могутньою лавиною,щохвилини змінюючись і затягуючи нас у безліч мінливих конфігурацій так, що й вже і не збагнеш, де правда, а де ні.
Доба, в яку ми живемо називається інформаційною, а працювати з інформацією ще нещодавно, ніде спеціально не навчали.
Дякуючи проекту «Бібліоміст», Академії Української Преси, який у березні місяці у м. Львові провів 2 –х денний тренінг «Практична медіаграмотність» для бібліотекарів. Поділитися досвідом, набутим під час тренінгу, завітала до Ужгородського коледжу культури і мистецтв працівник Ужгородської центральної міської бібліотеки Андріана Гузак із лекцією-презентацією «Думай,аналізуй,перевіряй». 
Разом із студентами бібліотечного відділу та викладачами циклової комісії бібліотечних дисциплін (О.А.Телеп, М.М.Гомоляк та М.П.Стойка) розглядали такі питання як: розбиратися в сучасних медіа-інструментах,як орієнтуватися у сучасних тенденціях інтернет-простору,як сформувати власний погляд на медійні повідомлення. Насамкінець лекції з у ході практичної вправи студенти змогли переконатися як можна різними прийомами і способами висвітлювати події.alt
Така ж лекція-презентація пройшла в Ужгородській міській бібліотеці із студентами Ужгородського музичного училища ім.Д.Задора .
Були показані ролики з програми Шустер Live, ролики з ютуба «Обращение студентов России к студентам Украины», «Обращение студентов Украины к студентам России»та ін.,де разом розбирали як подається інформація,як різні мас-медіа можуть по-різному подавати одну і ту ж новину.Чим відрізняються поняття «Засоби масової комунікації» та «мас-медіа». 
Сподіваємося, що такі заходи будуть проводитися і надалі.

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі