1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»

  • Презентація словацько-українського освітнього проєкту, який буде реалізовуватись на базі КЗ «Ужгородська публічна бібліотека» та КЗ «Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва».


Відкриття виставки “Дочки -матері”

4 квітня Ужгородська центральна міська бібліотека знов зібрала  шанувальників мистецтва на презентацію-виставки «Дочки -матері» молодої талановитої художниці Аліни Магас та доньки Інни Магас.alt
Ми часто споглядаємо на оточуючий нас світ, не помічаючи його чудових принад. Художник тим і вирізняється з-поміж нас, що не тільки дивиться на безмежний світ, але й бачить його. Художник тим талановитіший, чим яскравіше відтворює побачене на полотні
Талановита молода художниця- Магас-Носенко Аліна Миколаївна, народилася в селі Грозино Коростенського району Житомирської області. Саме донька
Інна  надихнула  маму малювати,сама ж спеціально живопису  не вчилась. Та малювати любить з дитинства, хоч за пензлик взялася рік тому.
Аліна надає перевагу живопису, використовує рiзнi технiки, прагне знайти власну. Художниця любить працювати олійними фарбами.
 У свої роботи художниця вкладає дуже багато філософських роздумів, навіть, якщо це звичайний квітковий натюрморт. За її переконаннями, квіти – це завжди емоція, чуттєвість кольору і завжди миттєвість, яку треба якомога швидше вилити на полотно. 
alt
Натюрморти п. Аліни  засвідчують її талант розпізнавати в простому - багатозначне, в скромному - величне, в непримітному -суттєве. 
Дитина – найбільша з усіх цінностей світу. Її творча особистість – як той тендітний паросток, що зможе розквітати тільки на благодатному грунті.
І це в сімї Магас не виняток .Молода обдарована Магас Інна презентувала свою першу опубліковану книгу "Майя і скарб Гілки". Інна сама набирала текст для друку,намалювала  ілюстрації та  створювала обкладинку. Тож ми надіємось що  пригодницька повість "Майя і скарб Гілки"  Вам запамятається і Ви з нетерпінням будете чекати продовження!
На презентації виставки начальник управління у справах культури ,спорту, сім'ї та молоді  Бобров Євген Володимирович висловив щиру подяку за організацію виставки , за чудові роботи і запросив долучитися до фестивалю «Сакура Фест» , яка буде проходити в Ужгороді з 17по 19 квітня 2015 року. А юній письменниці запропонував підтримку на творчій ниві.
Володимира Мишанич - журналіст-культуролог, підкреслив, що побачивши картини ,відчув від них тепло, позитивний настрій, які вони випромінюють.
 Завітавши на виставку «Дочки-матері» , ви обов’язково знайдете щось цікаве для себе, близьке вашій душі. І, можливо, не лише піднімете собі настрій, а й отримаєте натхнення від побаченої краси.

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі