1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


В УЖГОРОДСЬКІЙ МІСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ПРОЙШОВ ЗАХІД ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ.

alt8 травня – День пам’яті та примирення. Сумна і важлива дата, яка має нагадати всім нам про необхідність збереження миру на планеті та недопустимість війни. На честь цього визначного дня в Ужгородській центральній міській бібліотеці пройшла патріотична година «Закарпаття у Другій світовій війні : крізь горнило репресій». Захід був організований Ужгородським торговельно-економічним коледжем КНТЕУ  разом з Ужгородською центральною міською бібліотекою.

     Викладач  історії  Вікторія Павлик розповіла про угорські репресії проти патріотів Закарпаття, про Ковнерівський процес, продемонструвавши  фільм «Незвідане Закарпаття. 5-ть держав на теренах Закарпаття», про тих героїв, які пройшли табори та вижили.alt

       Студенти  зачитали уривки зі спогадів Маргарети Боботи, Карла Лутигу та ін.

     Викладач історії Вікторія Павлик розповіла про Голокост та Параїмос (знущання над ромами)  та про радянську репресивну політику.

  alt  Студенти завершили захід віршем А. Патрус-Карпатського «Балада про гуцула».

     В читальному залі була оформлена книжкова виставка : «Закарпаття у Другій світовій війні : крізь горнило репресій». Видання , представлені на ній,  висвітлюють причини виникнення Другої світової війни,  відтворюють широку панораму подій від початку війни в 1939 році до капітуляції нацистської Німеччини.

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі