1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
  • Зустріч з книжковою блогеркою, письменницею та івент-менеджером Оксамиткою Блажевською

  • Творча зустріч з актором кіностудії ім.Олександра Довженка, живе в Парижі та працює актором в Театрі дю Солей – Анатолієм Переверзєвим.

  • Вдячність студентам та куратору групи за сприяння в зйомках короткометражного фільму "Сон з минулого"

  • Екскурсія до бібліотеки

  • Інтелектуальна гра «Сторінками творчості Тараса Григоровича Шевченка»

  • В читальній залі Ужгородської публічної бібліотеки відбувся культурно-мистецький захід «Тарас Шевченко – геній пензля і пера»


Усе любов'ю зміряне до дна

   13 лютого в літературно – мистецькій вітальні Ужгородської міської бібліотеки відбувся літературно – тематичний вечір до Дня св. Валентина.
Вечір проводили студентки Ужгородського коледжу культури і мистецтв – майбутні бібліотекарі.
Ведучі вечора Оксана Бушко та Лейла Мамедова розповіли про історію свята,яке ввійшло в наше життя і захопило вирієм гарних емоцій, добрих слів та чудових дарунків. Також впродовж вечора було поєднано сучасне західноєвропейське свято із творчістю українських поетів та письменників, а також з українськими традиціями.
Є безліч легенд про походження цього незвичайного свята, всі вони неймовірно романтичні,десь трагічні, але всі вони про кохання.

   Кохання – одне з найкращих й найглибших людських почуттів, невичерпне та вічне, як саме життя. Його сила облагороджує, робить людину добрішою і кращою, спрямовує на великі справи і героїчні вчинки, а іноді змушує тяжко страждати. Кохання – одна з найстраждальніших тем світової літератури від самого початку її існування. Кажуть, що про любов сказано все, але не всіма. Тобто кожен поет чи прозаїк, драматург чи людина, яка зовсім не причетна до літератури, в своєму житті обов’язково «Пише» свою неповторну історію кохання.
Так, свої історії кохання «писали»,переживали, страждали видатні люди: Бетховен, Пушкін, Тургенєв, Шопен, Григорій Сковорода, Іван Франко,Леся Українка, Оноре де Бальзак та Віктор Гюго. Впродовж вечора були зачитані вірші, уривки з листів до коханих, слухали музичні твори Бетховена та Шопена,які є доказом неймовірних історій про кохання.
Наполеон Бонапарт – ми його уявляємо як військового головнокомандувача, лідера, і навіть не підозрюємо, як він був закоханий у Жозефіну, і вірність їй проніс через все життя.
   Грагорій Сковорода – був одинаком,сім’ї в нього не було. Але, кохаючи, тікає з під вінця, боячись що безжально зламає  долю коханої через свої вічні шукання.
Протягом вечора присутні пережили відчули прекрасні історії кохання Івана Франка до Ольги Рошкевич, Пушкіна до Наталії Гончарової, Бальзака та Єви Ганської, Лесі Українки та Сергія Мержинського та інших. Їхні почуття описані та оспівані в творах, читаючи які, можна кожного разу відчувати тепло їх відносин.
   Кохання та любов – категорії вічні. Попри всі біди, злигодні, попри всі катаклізми у світі владарює чистота, честь, гідність і любов. «Все починається  з любові» -  закликав Роберт Рождественкий.

Тож кохайте і будьте коханими…

Ми в соцмережах


Публічні закупівлі